Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2009

ΟΜΙΧΛΗ..................

ΑΠΟ http://www.metrosport.gr/?p=17121

Το ιδιαίτερα κρίσιμο Δ.Σ. του Γ.Σ. Ηρακλής αναμένεται με αγωνία για το θέμα του γηπέδου. Μετά από την απόφαση για να εξεταστεί ενδελεχώς ο φάκελος της πρότασης προμελέτης του έργου, που έχει κατατεθεί από τους Καρακάση και Βαρβέρη, οι “κυανόλευκοι” θα αναλύσουν τα δεδομένα, που υπάρχουν και θα λάβουν την απόφαση για το αν θα γίνει το γήπεδο του Ηρακλή σύμφωνα μ’ αυτή την πρόταση που υπάρχει ή θα κηρυχθεί εκ νέου διαγωνισμός για νέο ενδιαφέρον. Αυτό το οποίο “καίει” ουσιαστικά, είναι το τι περιέχει ο φάκελος, τι προτείνει και ποιες είναι οι λεπτομέρειες, που περιέχει σε όλες τις παραμέτρους του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που έχει κατατεθεί στον Ερασιτέχνη πλησιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μελέτη της “Deloitte”. Πρόκειται για μια πρόταση που μοιάζει σ’ αυτά που έχει προβλέψει η μελετητική εταιρία, χαρακτηρίζοντας την πρότασή της ως μια βιώσιμη λύση. Αυτό όμως αναμένεται από όλους να ξεκαθαρίσει κατά την αυριανή ημέρα και θα γίνει με το πιο σημαντικό ίσως κομμάτι του έργου: Αν είναι εφικτό και αν τα νούμερα συμβαδίζουν μ’ αυτά της “Deloitte”. Στο φάκελο είναι δεδομένο, πώς υπάρχουν τα βιογραφικά των καθηγητών του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, τα έργα που έχουν κάνει, αλλά και το κοστολόγιο, που όπως έχει μεταφερθεί, αγγίζει τις 58.000 ευρώ.

Θετική ανταπόκριση

Σ’ αυτή την περίπτωση (που οι αριθμοί και η πρόταση συμβαδίζουν μ’ αυτή της Deloitte) το ενδεχόμενο επανάληψης του διαγωνισμού είναι απειροελάχιστο. Προφανές μια εκ των σκέψεων (που συνεχίζει να υπάρχει) είναι και η προσέλκυση μεγαλύτερου ενδιαφέροντος και προτάσεις παραπάνω της μιας, ώστε να υπάρχει σύγκριση και δυνατότητα μεγαλύτερης επιλογής. Παρ’ όλα αυτά όμως φαίνεται πως η πρόθεση για την πραγμάτωση του δίκαιου αιτήματος του Ηρακλή, οδεύει τον Γ.Σ. στην αποδοχή (εκτός απρόοπτου) της επιλογής αυτής, όπως επίσης και ο κίνδυνος καθυστέρησης της απόφασης που παράλληλα θα φέρει όλο το έργο πίσω χρονικά. Πέραν όμως αυτού του γεγονότος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η θετική πρώτη άποψη του Γ.Σ. για την πρόταση αυτή από τη στιγμή που κατατέθηκε. Υπάρχει αναμονή για τις λεπτομέρειές της, αλλά αντιμετωπίζεται με πολύ καλό “μάτι” και δεν φέρεται να πρόκειται για θετική απόφαση αποκλειστικά υπό την πίεση του χρόνου.

Δεν ανακοινώνονται προσθήκες

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο προέκυψε από το έκτακτο Δ.Σ. της περασμένης εβδομάδας στον Γ.Σ., είχε να κάνει με την προσθήκη ανθρώπων στην επιτροπή αξιοποίησης της περιουσίας του Ηρακλή. Τα ονόματα των μελών που προστίθενται σ’ αυτή την επιτροπή δεν έγιναν γνωστά ούτε και χθες, αλλά φέρεται πως έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί. Όπως προκύπτει παράλληλα από το ρεπορτάζ, θα ανακοινωθούν επίσημα αύριο στο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, στα γραφεία του, στο Κατσάνειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: