Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2009

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ.

ΑΠΟ ΤΟ http://www.sport24.gr/html/ent/807/ent.280807.asp

Ο τρόπος χρηματοδότησης

Ο προϋπολογισμός που είχε υπολογιστεί για την κατασκευή της «ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ» ανερχόταν σε 73,8 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την τότε παρουσίαση επρόκειτο να καλυφθεί κατά 27% με ιδία κεφάλαια ("αν δεν μπορούν να τα καλύψουν οι μέτοχοι της "Δικέφαλος Α.Ε." που θα αναλάβει το έργο, τότε θα τα καλύψω εγώ. Θα τα βάλω από την τσέπη μου" είχε απαντήσει τότε σε σχετικό ερώτημα ο εμπνευστής του έργου το οποίο έμεινε… μακέτα.

Τα υπόλοιπα χρήματα, περί τα 54 εκατ. ευρώ, ο Μελισσανίδης είχε ισχυριστεί ότι θα επιτύγχανε να τα λάβει μέσω δανειακών κεφαλαίων (κοινοπρακτικό δάνειο από τράπεζα ή τράπεζες) εφόσον βέβαια εκλεγόταν στην προεδρία της Ερασιτεχνικής.

Ο «τίγρης» είχε δηλώσει τότε έτοιμος να δουλέψει για την ανάπτυξη όλων των τμημάτων και την "απογείωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ", όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Βέβαια από τότε έχουν αλλάξει πολλά στην παγκόσμια οικονομία και οι τράπεζες δύσκολα εκταμιεύουν χρήματα, ειδικά για κατασκευές όπως ένα γήπεδο.


-ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ αεκ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ.ΑΡΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΓΣ ΠΕΡΙ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ 50-60 ΕΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΧΘΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΙΜΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΤΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΓΣ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: