Παρασκευή, Ιανουαρίου 02, 2009

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ-ΧΟΡΤΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟ 2009.

ΑΠΟ ΤΟ http://www.sport24.gr/html/ent/092/ent.267092.asp
Φάκελος νέα γήπεδα
Το 2008 μας αποχαιρετά και οι ευχές για την νέα χρονιά σε κάποιες ομάδες επικεντρώνονται στην απόκτηση ενός σύγχρονου γηπέδου.
Προχωρημένο είναι αντίθετα το θέμα του νέου γηπέδου της Λάρισας καθώς μπήκαν οι υπογραφές και πλέον η ΑΕΛ αναμένεται πιο σύντομα απ΄ όλους τους υποψήφιους να αποκτήσει το δικό της παλάτι.

Το παζλ συμπληρώνουν ο Ηρακλής που πλέον αναζητά χρηματοδότη για την ανέγερση νέου γηπέδου στην περιοχή της Μίκρας, ο Πανιώνιος που ενώ το θέμα του νέου γηπέδου φαινόταν να έχει προχωρήσει, τελικά προέκυψαν κάποια προβλήματα που οδήγησαν σε στασιμότητα, o Aστέρας Τρίπολης που προχωρά μόνος του για την απόκτηση νέου γηπέδου και ο Πανσερραϊκός που μετά την επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκα παρουσίασε τα σχέδια για νέο γήπεδο.

To SPORT 24 σας παρουσιάζει τον φάκελο με τα σχέδια των ομάδων για την απόκτηση νέου γηπέδου.

Εμπλοκή με τον Βοτανικό

Μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων και αναζήτησης της περιοχής, ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση στην περιοχή του Βοτανικού. Οι "πράσινοι" μέσα στο 2008 προχώρησαν κατά πολύ το θέμα της απόκτησης νέου γηπέδου που εντάσσεται στο σχέδιο της διπλής ανάπλασης.

Οι μακέτες ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακές παρουσιάζοντας ένα "παλάτι" στα πρότυπα του "Ντραγκάο" της Πόρτο με την χωρητικότητα να είναι στις 40.000 θέσεις και πλέον μετά τις πρώτες εργασίες να υπάρχει η αισιοδοξία για την απόκτηση της νέας έδρας το 2010.

Τελικά όμως προέκυψαν προβλήματα στο φινάλε του 2008 με την προσφυγή κατοίκων και την απόφαση για διακοπή των εργασιών με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχει αγωνία ενόψει της νέας χρονιάς. Πλέον αναμένονται οι εξελίξεις το 2009 με το "τριφύλλι" να ευελπιστεί ότι ένα όνειρο πολλών ετών θα πάρει σάρκα και οστά και σύντομα να βρίσκεται στο νέο του σπίτι, αφήνοντας το ΟΑΚΑ και την ιστορική έδρα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.Το νέο γήπεδο προβλέπεται σύμφωνα με τα σχέδια να προσφέρει όλες τις ανέσεις στον φίλαθλο και θα βρίσκεται σε μία περιοχή που θα είναι προσβάσιμη με τα μέσα μεταφοράς.

Στασιμότητα με το "κιτρινόμαυρο" γήπεδο

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ αποτελεί εδώ και χρόνια μία...πονεμένη ιστορία. Και ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης, μέσα στο 2008 δεν υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις.

Η περιοχή του ΟΔΔΥ προέβαλε ως το φαβορί με ένα γήπεδο 50.000 θέσεων που επιθυμούσε η διοίκηση του Ντέμη Νικολαϊδη αλλά πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς "φουντώνουν" και τα σενάρια περί επιστροφής στην Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου βρισκόταν η ιστορική έδρα της ομάδας και σύμφωνα με τα σχέδια μπορεί να κατασκευαστεί ένα νέο σύγχρονο γήπεδο με χωρητικότητα έως 30.000 θέσεις.

Το 2009 αναμένονται εξελίξεις για την νέα έδρα της ΑΕΚ με την ευχή των φίλων της ομάδας να είναι ότι σύντομα θα βρεθούν στην δική τους στέγη.

Πάντως στην...σκιά του νέου γηπέδου,σημειώθηκε μία σημαντική εξέλιξη αναφορικά με το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας που θα κατασκευαστεί στα Σπάτα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα μπορεί να φιλοξενήσει την ομάδα τον Ιούλιο του 2009.

Στην τελική ευθεία η Λάρισα

Το νέο γήπεδο της Λάρισας είναι εκείνο που μέσα στο 2008 μπήκε στην τελική ευθεία. Ύστερα από τις υπογραφές που μπήκαν στη σύμβαση παραχώρησης, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην ΑΕΛ, του χώρου που θα κατασκευαστεί τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και το 2010 προβλέπεται η ΑΕΛ να μπει στο νέο της σπίτι. Στο "παλάτι" της Λάρισας η χωρητικότητα θα είναι 17.000 θέσεις και οι Θεσσαλοί θα αποχαιρετήσουν το ιστορικό "Αλκαζάρ" την περίοδο 2010-2011 όπου θα φιλοξενούν στην σύγχρονη έδρα τους αντιπάλους τους.

Το σπίτι του Ηρακλή Ο Ηρακλής σε μία ιστορική χρονιά όπου συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής, προσπάθησε να προχωρήσει και στην υλοποίηση ενός ονείρου ζωής που είναι η απόκτηση του δικού του γηπέδου στην περιοχή της Μίκρας.

Στο τέλος της χρονιάς ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αντώνη Ρέμο και δήλωσε ότι το μόνο που απομένει πλέον είναι να βρεθεί ο χρηματοδότης για την κατασκευή του νέου σταδίου. Σύμφωνα με τα σχέδια η νέα έδρα του "Γηραιού" θα έχει χωρητικότητα 17.000 θέσεων και πλέον μέσα στο 2009 οι Θεσσαλονικείς
Η ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων υποδομών είναι εμφανής για το σύνολο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και παρότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν κάποια βήματα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004(νέο Καραϊσκάκη,Παγκρήτιο, Πανθεσσαλικό και Παμπελοπονησιακό στάδιο), είναι φάνερό ότι χρειάζονται και άλλα νέα στάδια που θα καλύπτουν και τις σύγχρονες ανάγκες αλλά και πάνω απ΄όλα θα αποτελέσουν πόλο έλξης στους φιλάθλους για να επιστρέψουν στα γήπεδα.

Πολλές είναι οι μακέτες που έχουν παρουσιαστεί αλλά ακόμη υπάρχει αρκετός δρόμος για να μπουν και τα...θεμέλια. Με τελευταίο παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στο φινάλε της χρονιάς με τα έργα στον Βοτανικό για το νέο παλάτι του Παναθηναϊκού οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει αλλά σίγουρα σε αρκετές περιπτώσεις έχουν μείνει ακόμη πίσω.

Το "τριφύλλι" μέσα στο 2008 προχώρησε κατά πολύ το θέμα της απόκτησης νέας στέγης και παρότι έπεσαν οι υπογραφές πλέον μετά την προσφυγή των κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι εργασίες έχουν διακοπεί με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχει αγωνία.

Την ίδια ώρα στην ΑΕΚ υπήρξε στασιμότητα μέσα στο 2008 για το νέο της "σπίτι" αλλά το νέο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι πλέον η περιοχή του ΟΔΔΥ δεν είναι το μεγάλο φαβορί με τα σενάρια περί επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια να "φουντώνουν" και πάλι.
ευελπιστούν πως το θέμα θα μπει στην τελική ευθεία.

Το "κυανέρυθρο" παλάτι

Όταν ο Κωνσταντίνος Τσακίρης αναλάμβανε τα ηνία του Πανιωνίου δεν είχε κρύψει τα φιλόδοξα σχέδια του για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου, στην ίδια περιοχή που βρίσκεται το τωρινό στάδιο της ομάδας. Μάλιστα διέθεσε πολλά χρήματα για τις μελέτες και η αποκάλυψη των σχεδίων ενθουσίασε τον κόσμο των "κυανέρυθρων" με το "κυανέρυθρο" παλάτι που προβλεπόταν να κατασκευαστεί να έχει χωρητικότητα 12.000 θεατών, με σκέπαστρο σε όλες τις εξέδρες μεταξύ άλλων αλλά και πολλές άλλες ανέσεις για τους φίλους των Νεοσμυρνιωτών.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το σχέδιο προχωρά υπήρξαν αντιδράσεις τις παρατάξεις του Δήμου Νέας Σμύρνης. Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον το νέο γήπεδο έχει μείνει πίσω και η ευχή για το 2009 από τους φίλους του Πανιωνίου είναι το πλάνο να επανέλθει στο προσκήνιο ώστε ο Ιστορικός να αποκτήσει μία σύγχρονη έδρα.

Αστέρας με νέο "σπίτι"

Από τη στιγμή που ο Αστέρας Τρίπολης ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία, οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν βάλει σε προτεραιότητα την ανέγερση ενός νέου γηπέδου, δίπλα στο τωρινό το οποίο θα προσφέρει όλες τις ανέσεις στους φιλάθλους της ομάδας.

Η χωρητικότητα του θα είναι 15.000 θέσεις και στην ουσία θα πρόκειται για ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα περιλαμβάνει και ξενοδοχείακο συγκρότημα. Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί το 2010.

Το φιλόδοξο σχέδιο του Πανσερραϊκού

Ο Πανσερραϊκός όχι μόνο επέστρεψε στα "μεγάλα σαλόνια" αλλά η διοίκηση της ομάδας παρουσίασε στο τέλος του χρόνου, τα σχέδια της για το νέο γήπεδο της ομάδας.

Το νέο γήπεδο θα φέρει το ιστορικό όνομα "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και θα έχει χωρητικότητα 18.000 θέσεις. Σύμφωνα με όσα εξαγγέλθηκαν από τη στιγμή που δεν θα προκύψουν εμπόδια το στάδιο του Πανσερραϊκού θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια.

Την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες ομάδες προσπαθούν να προχωρήσουν τα δικά τους σχέδια για νέο γήπεδο,όπως ο ΠΑΟΚ χωρίς ακόμη να υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει μέσα στο 2009.

Το σίγουρο είναι ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από νέες σύγχρονες υποδομές και να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των φιλάθλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: