Παρασκευή, Απριλίου 24, 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ,ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΡΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΑ.

ΑΠΟ http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10527&subid=2&tag=7759&pubid=2273385

Στα σχέδια το νέο «σπίτι»
ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΚΑΛΕΣΗ
Ο Μενέλαος Βαρβέρης είναι ο ένας από τους δύο Ελληνες αρχιτέκτονες (ο άλλος είναι ο Μπάμπης Καρακάσης) που συμμετέχουν στην ομάδα μελετητών από τη Φλωρεντία, η οποία σήμερα θα αναλάβει και επίσημα να φέρει εις πέρας την προμελέτη για το γήπεδο του Ηρακλή στη Μίκρα. Οπαδός των «κυανόλευκων» μέχρι τοκόκαλο, ο κ. Βαρβέρης αποκάλυψε στο "Goal" όλα τα στοιχεία του νέου γηπέδου, έδωσε πολύτιμα στοιχεία για την εταιρεία των μελετητών που θα αναλάβει την προμελέτη και αποκάλυψε το πότε αυτή θα είναι έτοιμη.
«Μιλάμε για ένα γήπεδο χωρητικότητας 20 έως 24.000 θεατών. Προσωπικά πιστεύω ότι με 20.000 θέσεις είναι καλά. Θα είναι τετράγωνο, με σκέπαστρο σε όλη του τη διάμετρο και θα μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις διοργανώσεις, εκτός από τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αρχικά σχέδια που έχουν γίνει ήδη οι Ιταλοί κατάφεραν να συμπεριλάβουν και εμπορικό κέντρο 6.000 τετραγωνικών μέτρων κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το κόστος για την ανάδοχο εταιρεία που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το έργο δεν θα ξεπερνά τα 35.000.000-40.000.000 ευρώ με ελάχιστες πιθανότητες παρέκκλισης από το ποσό αυτό. Πρόταση, που με βάση και την οικονομοτεχνική μελέτη της Deloitte θα είναι συμφέρουσα για οποιαδήποτε εταιρεία».
Τέλη Ιουλίου
Σε ερώτηση για το πότε θα είναι έτοιμη η προμελέτη του γηπέδου ο κ. Βαρβέρης είπε: «Τέλη Ιουλίου όλα θα είναι έτοιμα σ’ ό,τι αφορά την προμελέτη και στη συνέχεια θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο. Μάλιστα σε ένα διάστημα 20 ημερών με ένα μήνα θα έχουμε να παρουσιάσουμε και κάτι πολύ συγκεκριμένο στο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Αυτό που μπορώ να σας πω τώρα και αφορά τις συνομιλίες που είχε τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καρακάσης με τα υπόλοιπα μέλη του τιμ που έχουν μελετήσει τον χώρο, είναι ότι αυτό που θα γίνει στη Μίκρα θα είναι κάτι εξαιρετικό».
Για τον Ηρακλή
Σε μια προσπάθεια να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για την ομάδα των μελετητών, ο Μενέλαος Βαρβέρης τόνισε: «Πρόκειται για ένα πολυμελές τιμ, με ένα βασικό καθηγητή του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας που συμμετάσχει επανειλημμένα σε διαγωνισμούς, με πιο πρόσφατο αυτόν για το γήπεδο της Σιένα. Στο πανεπιστήμιο αυτό σπούδασα και εγώ και ο κ. Καρακάσης. Θα πρέπει όμως να προσθέσω και κάτι άλλο. Βασικό μας κίνητρο ώστε να καταθέσουμε την πρόταση δεν αποτέλεσε ούτε η δόξα ούτε το συμφέρον. Βασικό μας κίνητρο αποτέλεσε το συναίσθημα για τον Ηρακλή. Και εγώ και ο κ. Καρακάσης είμαστε φανατικοί οπαδοί της ομάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαστε καλοί μηχανικοί. Δεν θα ενδιαφερόμασταν για κανένα άλλο γήπεδο, διότι αυτό είναι που μας γοητεύει. Φωνάξαμε λοιπόν κάποιους φίλους και τους είπαμε ''δείτε το όχι σαν απλό έργο, αλλά σαν να σας ζητούμε να φτιάξετε το σπίτι μας''. Εμείς πάνω από όλα βάζουμε τον Ηρακλή».

ΣΧΟΛΙΑ

1. Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ . ΑΡΑ 24000 ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 30000+.
2.ΤΟ ΟΤΙ ΒΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΑΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ. ΟΤΑΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ.ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ .ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30-50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΚΑΖΕΤΕ ΕΝΤΕΧΝΩΣ (ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΔΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ) ΓΙΑ 20000 ΘΕΣΕΙΣ. ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ. ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΔΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: